Domenski prostori

Registracija .RS domena u okviru rsTLD registra obavlja se u okviru sledećih pet adresnih prostora:
 
1. Adresni prostor .RS
 
Namenjen je svim zainteresovanim korisnicima, bez obzira da li su pravna ili fizička lica, domaća ili strana.
 
Internet domene sa .RS nastavkom obično imaju kompanije, organizacije i institucije koje žele da njihov naziv ili neki od brendova budu potpuno zaštićeni kao pojam na srpskom Internet prostoru. Mada, ako Vam sopstveno ime i prezime zvuči kao dobar brend - zaštitite ga i na ovaj način!
 
2. Adresni prostor .CO.RS
 
Namenjen je poslovnim korisnicima, bez obzira da li su domaća ili strana pravna lica i preduzetnici.
 
Internet domene sa .CO.RS nastavkom najčešće koriste preduzeća i preduzetnici koje žele da njihov naziv ili neki od brendova budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.
 
3. Adresni prostor .ORG.RS
 
Namenjen je poslovnim korisnicima koji su neprofitne organizacije, bez obzira da li su domaća ili strana pravna lica.
 
Internet domene sa .ORG.RS nastavkom koriste lokalne samouprave, nevladine organizacije, kulturne, sportske i druge institucije koje žele da njihov naziv ili neki od projekata budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.
 
4. Adresni prostor .EDU.RS
 
Namenjen je poslovnim korisnicima koji su obrazovne ustanove i organizacije, bez obzira da li su domaća ili strana pravna lica.
 
Internet domene sa .EDU.RS nastavkom koriste osnovne, srednje i visoke škole i druge obrazovne i vaspitne institucije koje žele da njihov naziv ili neki od projekata budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.
 
5. Adresni prostor .IN.RS
 
Namenjen je korisnicima koji su fizička lica, bez obzira da li su domaća ili strana lica.
 
Internet domene sa .IN.RS nastavkom koriste pojedinci koji žele da njihovo ime i prezime, porodično prezime ili nadimak, po najpovoljnijoj ceni, budu potpuno zaštićeni kao pojmovi na srpskom Internet prostoru.
     

Adresni prostor .AC.RS je namenjen akademskoj i naučno-istraživačkoj mreži Srbije, a .GOV.RS državnim organima Republike Srbije.

© 2006-2015. RNIDS - info@rnids.rs
Ažurirano: 03. 03. 2011.