Ovaj mehanizam uveden je u cilju efikasne odbrane od zlonamernih aktivnosti.

Mehanizam zahteva da se pre željene akcije unese tačan rezultat prikazane operacije.

93 + 36271 =
Registar nacionalnog Internet domena Srbije
18:05 (CET) - 01. 09. 2015.

WhoIs upit

Unesite naziv željenog domena i proverite da li je slobodan

Želim da registrujem domen

Spisak ovlašćenih registara

03. 02. 2012.

”PC Press” dodelio RNIDS-u specijalno priznanje za 2011.

Top 50 RS web 2011

Računarski časopis "PC Press" je i ove godine objavio listu 50 najboljih domaćih sajtova, podeljenih u 10 kategorija, a u svakoj od njih urednici časopisa su izabrali pobednika. Izbor najboljih domaćih web lokacija je tradicionalna akcija koju "PC Press" organizuje još od početka razvoja Interneta u Srbiji 1997.

Povodom 15. godišnjice nagrade Web Top 50, redakcija časopisa "PC Press" odlučila je da ove godine dodeli i dva posebna priznanja. Portalu www.b92.rs dodeljeno je posebno priznanje za kontinuirano prisustvo među najboljima, a Registar nacionalnog internet domena Srbije je zaslužio posebno priznanje za uspešno uvođenje, razvoj i promociju nacionalnih internet domena.

RNIDS je za nešto više od 5 godina od osnivanja, kao malo koji nacionalni registar u svetu, radio poslove vezane za čak tri nacionalna internet domena, i to bez zastoja i tehničkih problema. Najpre je ugašen stari .YU domen, potom je uspešno izvršeno startovanje i tranzicija na novi .RS domen, a ove godine je počela i registracija novog ćiriličkog .SRB domena. Pored toga, RNIDS je aktivno pristupao i promociji korišćenja nacionalnih internet domena, kako kroz promotivne kampanje, tako i kroz Program podrške projektima popularizacije Interneta (4PI), koji pomaže razvoj domaćih internet projekata.

Među Top 50 domaćih sajtova, u kategoriji "Društvo" i ove godine je pobedio internet portal Grada Beograda - beograd.rs. U kategoriji \"E-market" pobednik je sajt tehnomanija.rs, u novoj kategoriji "Lifestyle" sajt story.rs, u kategoriji "Kultura i nauka" sajt seecult.org i u kategoriji "Porodica i zdravlje" sajt kliknibezbedno.rs. Pobednik u kategoriji "Servisi" je portal euprava.gov.rs, u kategoriji "Sport i (avan)turizam" sajt sportal.rs, u kategoriji "Tehnologija" sajt mobilnisvet.com, u kategoriji "Vesti i informacije" sajt blic.rs, a u kategoriji "Zabava" sajt njuz.net.

Kompletan spisak Top 50 RS web sajtova za 2011. godinu možete naći na stranici "Pedeset Webtastičnih".

87246

.rs domena

REGISTRUJTE I VI SVOJ DOMEN!

2934

.СРБ domena

REGISTRUJTE I VI SVOJ DOMEN!

© 2006-2015. RNIDS - info@rnids.rs