You are here

ДИДС

Дан интернет домена Србије (ДИДС) је годишња конференција о развоју Интернета, како у свету, тако и на националним доменским просторима Србије, у организацији РНИДС-а.

Целодневни програм ДИДС-а, поред ИТ професионалца, интернет провајдера и овлашћених регистара, окупља и остале кориснике Интернета, који имају прилику да сазнају више о актуелним темама на интернет простору Србије и глобалном нивоу.

ДИДС се одржава од 2010. и отворен је и бесплатан за све посетиоце које занима развој Интернета (студенти, блогери, предузетници, новинари...).

Програм ДИДС-а подељен је у три блока и одвија се у облику презентација или предавања релевантних говорника из земље и света, као и панел дискусија. Први блок је посвећен актуелним светским и домаћим појавама и трендовима у области Интернета, са гостујућим страним и домаћим стручњацима. У другом блоку се одржава панел дискусија на различите актуелне теме. Трећи блок Конференције представља значајне домаће интернет пројекте на националним интернет доменима .RS и .СРБ и њихове ауторе и покретаче.

Програмски одбор ДИДС-а и Организациони одбор ДИДС-а осмишљавају програм и руководе организацијом Конференције. ДИДС се по правилу одржава 10. марта, на годишњицу почетка рада .RS домена.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА: