You are here

Екипа РНИДС-а на хуманитарном Фер-плеј турниру Уницефа

07. 09. 2023.

И ове године Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) са задовољством је учествовала на хуманитарном турниру Уницефа у баскету – Фер-плеј. Циљ манифестације било је прикупљање средстава за опремање предшколских установа у Србији, а од котизација је прикупљено 2.431.000,00 динара. Средства су намењена за набавку намештаја, опреме и дидактичког материјала за предшколске установе у Србији.

Снаге је на терену одмеравало 20 тимова из компанија које послују у различитим секторима, између осталих и „Тим ДНС“ састављен од наших колега из ИКТ сектора – Александра Костадиновића, Милоша Станисављевића, Александра Ристића уз подршку Алексе Кецића. Окупљене екипе уживале су у доброј игри, фер-плеју, оснаживале су сопствене тимове подржавајући истовремено програм значајан за развој заједнице.

„Спорт нас повезује и учи – тимском духу, дисциплини и померању граница. Лекције са спортских терена преносимо на животне ситуације. А једна од њих је да заједно можемо да створимо бољу будућност за свако дете. Улагање у предшколско образовање је свакако најбоља инвестиција коју заједно можемо да учинимо. Ваша посвећеност да сва деца добију фер прилику за учење у предшколском периоду чини пословни сектор важним партнером”, поручила је директорка Уницефа Дејана Костадинова приликом отварања турнира.

Према подацима Уницефа, у последњих 10 година повећан је обухват деце која добијају квалитетно предшколско образовање, али још увек постоје разлике у приступу за децу из осетљивих друштвених група, посебно децу из најсиромашнијих домаћинстава, децу која живе у ромским насељима и децу са сметњама у развоју. Министарство просвете је покренуло реформу предшколског васпитања и образовања са циљем унапређивања доступности, праведности и квалитета, a Уницеф је један од партнера Министарства у примени Програма подршке „Године узлета” намењеног јачању капацитета у свим предшколским установама у Србији. Oвај програм сваком детету омогућава једнак приступ квалитетним приликама за учење кроз игру, истраживање и односе са другом децом и одраслима.

И ове године домаћин турнира била је компанија Comtrade, а на терену су били тимови из компанија Banca Intesa, Generali osiguranje Srbija, UniCredit Bank Srbija, Imlek, L’Oreal Balkan, Brose, SBB, Comtrade, Nordeus, Yettel, NIS, Lotus Flare, Robert Bosch.