You are here

Конференција о Интернету ДИДС 2014.

13. 02. 2014.

DIDS 2014

Пета годишња конференција о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије - ДИДС 2014 биће одржана 10. марта, у Хотелу "Метропол" у Београду. Организатор Конференције је Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС), који тог дана обележава и шест година од почетка рада .RS домена, као најмлађи европски национални регистар.

Програм овогодишњег Дана интернет домена Србије подељен је у три тематска блока и одвија се кроз презентације, предавања и панел дискусије, са око двадесетак релевантних саговорника и модератора из земље и света.

У првом блоку названом "Доменизација" биће говора о променама које доноси увођење нових gTLD (глобалних) домена на светско тржиште и како ће се то одразити на ccTLD (националне) домене. Други блок "Друштвенизација" посвећен је промоцији интернет сајтова кроз друштвене мреже, а трећи блок "Добра локација" даје примере успешних сајтова на националним интернет доменима .RS и .СРБ.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација ће, као и раније, бити омогућена само преко мејл адреса на .RS или .СРБ доменима. Регистрација посетилаца почиње крајем фебруара, преко сајта на адресама dids.rs и дидс.срб.