You are here

Одобрена спонзорства за пројекте пријављене у другом кварталу 2021.

28. 06. 2021.

Управни одбор Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) одредио је пројекте чију ће реализацију Фондација финансијски подржати у предстојећем периоду. Реч је о пројектима који су пријављени током другог квартала 2021. године, а у складу са расписаним трајним конкурсом РНИДС-а за доделу спонзорства.

Сходно одлуци Управног одбора од 24. јуна 2021. године, биће спонзорисани следећи пројекти:

  1. „Developers’ mDay”, који организује mCloud д.о.о, догађај намењен веб-девелоперима, чији је циљ да заједницу упозна са актуелним dev технологијама кроз стручна и техничка предавања.
  2. „Услуга пореског аларма“, Књишки мољац д.о.о, дигитални пројекат чији је циљ правовремено информисање предузећа, која послују пре свега у домену е-трговине, о пореским одредбама неопходним за свакодневно пословање.

РНИДС је до сада подржао већи број пројеката који су пријављивани у другом,  трећем и четвртом кварталу 2020. године, као и пројекат пријављен у првом кварталу текуће године.

Трајни јавни Конкурс за доделу спонзорстава за пројекте и активности намењене промовисању интернета, повећању интернет садржаја на српском језику и језицима националних мањина и побољшању информационе безбедности у Србији, део је друштвено-одговорних активности РНИДС-а. Средства се додељују у складу са Правилником о условима и поступку за доделу донација и спонзорстава.