You are here

Одржана редовна седница Конференције суоснивача РНИДС-а

22. 05. 2018.

Редовна седница Конференције суоснивача Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), одржана је 19. маја 2018. године. Од 141 суоснивача РНИДС-а, њих 131 је имало своје овлашћене представнике на седници Конференције.

На овој седници усвојена је Одлука о измени и допуни Општих услова о регистрацији назива националних интернет домена, која доноси више промена од значаја за регистранте. Због почетка примене GDPR-а у WHOIS подацима за називе домена више неће бити приказивана имена физичких лица која су до сада била једини лични податак доступан путем WHOIS-а. Такође, проширен је сет дозвољених карактера за називе .rs и .срб домена словима латиничких и ћириличких писама која се користе у Србији. Примена ове новине биће омогућена у наредном периоду, кад буду обављене административне и техничке припреме.

Усвојене су и измене и допуне Пословника о раду Конференције суоснивача, као и одлуке о подношењу захтева за учлањење РНИДС-а у организације APTLD и DNS-OARC. Конференција суоснивача је усвојила и Годишњи извештај Управног одбора РНИДС-а за 2017. годину, а примљен је и Извештај о раду Статутарне комисије РНИДС-а за 2017.

Након седнице Конференције суоснивача, одржана је јавна седница Управног одбора РНИДС-а, на којој су чланови УО одговарали на питања овлашћених представника суоснивача.