You are here

Округли сто посвећен систему назива домена у Србији одржан у Крагујевцу

07. 05. 2019.

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) у сарадњи са Студентским парламентом Правног факултета Универзитета у Крагујевцу организовала је још један успешан округли сто „Систем назива интернет домена у Србији: регистрација и решавање спорова са носиоцима жигова“. Округли сто је одржан у свечаној сали Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, а окупљени правници и студенти права имали су прилике да се упознају са начином регистрације назива домена и жигова у Србији, механизмом решавања евентуалних спорова регистранaта домена са носиоцима жигова, и постојећом вансудском праксом решавања таквих спорова пред Комисијом за решавање спорова поводом регистрације назива националних интернет домена Србије.

Skup u KG: Sistem naziva internet domena u Srbiji

Владимир Манић, директор Фондације РНИДС, окупљенима је представио рад РНИДС-а, активности, одговорности и начин функционисања Фондације. Током округлог стола проф. др Душан Поповић, председник Комисије за решавање спорова поводом регистрације назива националних интернет домена Србије, објаснио је однос жига и домена, и начин решавања спорова у међународној и домаћој пракси. Проф. др Сања Радовановић, арбитар Комисије за решавање спорова поводом регистрације назива националних интернет домена Србије, посветила је своје излагање условима и процедурама које се прате приликом регистрације жига.

Округли сто у Крагујевцу је други овогодишњи догађај тог типа који РНИДС организује са правним факултетима широм Србије са циљем да правне аспекте који се тичу назива домена приближи будућим правницима, постдипломцима и заинтересованим професионалцима.

Фотографија: Мирко Пантић