You are here

Отворене регистрације за IGF Србија 2023

08. 05. 2023.

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) и ове године је домаћин Српском форуму о управљању интернетом – IGF Србија 2023, који ће се одржати 16. маја са почетком у 10 часова, у простору Дорћол Platz у Београду. Суорганизатори форума су Министарство информисања и телекомуникација, фондација Дипло, Интернет друштво Србије огранак Београд и компанија Гренси, уз подршку организација USAID/Internews, RIPE NCC и ICANN (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), као и Канцеларије повереника за заштиту равноправности.

На адреси igf.rs можете се регистровати за присуство форуму. Регистрација је обавезна због ограниченог броја места и отворена док се не попуни сала. За све који нису у прилици да прате догађај уживо омогућићемо пренос на Јутјуб каналу РНИДС-а.

И ове године IGF разматра теме које се налазе под лупом међународне интернет заједнице и Форума о управљању интернетом Уједињених нација. Биће речи о изазовима у дигиталном простору, у свету и код нас, имајући у виду актуелну и врло сложену геополитичку ситуацију. Како одржати и побољшати координацију и управљање и каква је уопште будућност интернета?

Разговараће се о дигиталним правима и изазовима које доноси питање дигиталног надзора, о дигиталном трагу који сви остављамо користећи дигиталне технологије, о томе која су наша права у дигиталном окружењу, како се најчешће нарушавају, како да их штитимо односно, остварујемо.

Други део програма биће посвећен сесијама које у фокус стављају вештачку интелигенцију и околности у вези с пословањем у ИТ индустрији. Током панела „Вештачка интелигенција између технологије права и слобода“ разматраће се сам технолошки степен развоја алгоритама, али и поглед међународних организација, наднационалних институција на изазове које развој вештачке интелигенције ствара, као и на изазове који у перспективи очекују правну науку. ИТ бизнис у доба кризе и ужурбаног развоја технологија тема је панела током ког ће саговорници из српских ИТ предузећа и са ИТ тржиштем повезаних организација настојати да укажу како на изазове тако и на прилике које континуиране промене тржишних услова и технологија доносе.

Комплетан програм доступан је на адреси igf.rs.