You are here

РНИДС-ова едукација о пословању на Интернету у Шапцу

11. 10. 2018.

Edukacija-ŠabacТрећи скуп у јесењој серији једнодневних бесплатних предавања „На клик до купца“, коју Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) организује у сарадњи са српском интернет заједницом, биће одржан у Шапцу, 24. октобра, од 10.00 до 14.00, у Библиотеци шабачкој, Масарикова 18.

Овога пута, локални партнер РНИДС-а је Зоран Јовановић, власник агенције „Като маркетинг и консалтинг“ и организатор конференције „Шабац линк“. Едукација је намењена микро, малим и средњим предузећима и предузетницима из Шапца и околине, који имају пословну потребу и личну жељу да унапреде присуство своје фирме на Интернету. Програм се састоји од четири предавања кроз која ће четири предавача да говоре о основним интернет знањима битним за мале бизнисе у Србији.

Дигитална трансформација и примена у пословању

Ивана Ћирковић је консултант са десетогодишњим искуством из области дигиталног маркетинга и PR-а, интернационални предавач и сертификовани тренер светске Digital Communication Network организације. Такође, активни је члан локалне и светске WordPress заједнице, као и један од организатора Конференције „WordCamp Europe“ у Београду.

Предавање Иване Ћирковић одговара на питање шта је дигитална трансформација, можемо ли је избећи и на које начине утиче на данашње пословање. Учесници ће сазнати више о томе шта дигитална трансформација није, а шта јесте; који су кључни елементи; који су примери добре праксе из којих се могу извући поуке и, можда, применити у локалу.

Edukacija-Jagodina

Избор домена за правилан пословни наступ на Интернету

Предраг Милићевић је руководилац је Сектора маркетинга и комуникација РНИДС-а. Већ четврт века је у маркетингу и комуникацији са тржиштем, са медијима и са људима, бавећи се свиме што је неопходно да би се комуникација осмислила и спровела на прави начин.

Успешно пословање је све тешње везано за присуство на Интернету. Међутим, није свеједно како је неко присутан на њему. На Нету се отварају неслућене могућности, али и многи изазови. Лако је направити грешку, а сваки корак, добар или погрешан, видљив је глобално, зато сваки треба пажљиво одмерити. Предавање Предрага Милићевића ће дати одговоре на питања:

  • Како правилно бити присутан на Интернету?
  • Зашто кажете "моје" кад мислите на туђе? Где лежи опасност?
  • Какав је поглед на Интернет из угла Гугла?
  • На шта обратити пажњу приликом избора назива домена?
  • Шта се дешава са бизнисом кад његов домен више није његов?

Пословна перспектива израде веб сајтова

Драган Варагић је блогер, онлајн стратег, професионални предавач и бави се саветодавним услугама из области пословне примене Интернета од 1998. Власник је блога draganvaragic.com и видео сервиса predavanja.draganvaragic.com. Координатор је специјалистичких струковних студија из Е-пословања на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Предавање Драгана Варагића „Како разумети разлоге за израду веб сајта?“ говори о томе шта значи из пословне перспективе израда веб сајта, и како се као привредник припремити и учествовати у његовој изради? Како одабрати решење за израду веб сајта које одговара циљевима компаније? Шта све чини трошак израде једног веб сајта? Како брзо остварити ефекте новог веб сајта, а како дугорочно обезбедити ефекте његове употребе?

Практични правни савети за веб продавнице

Жарко Птичек је члан Статутарне комисије РНИДС-а и арбитар је у Комисији за решавање спорова поводом регистрације националних интернет домена при Привредној комори Србије. Оснивач је и директор предузећа „Птичек“ из Београда, за консултативне услуге у области примене ИТ права.

Предавање Жарка Птичека под називом „Чега се (не) треба плашити у онлајн трговини“ даје практичне одговора на питања:

  • Којим законима је регулисана интернет продаја и пружање услуга путем Интернета?
  • Шта је “уговор по приступу” и зашто је он битан?
  • Како се штите права потрошача код уговора на даљину?
  • Како обрађивати податке о личности у складу са законом?
  • Које су обавезе и одговорности интернет трговца?

Пријављивање посетилаца едукације

Сви заинтересовани за присутво на предавањима треба да се пријаве најкасније до 23. октобра, попуњавањем овог онлајн формулара.

Едукација је бесплатна, али је пријављивање обавезно због ограниченог броја места.