You are here

Сто двадесет младих научника награђено са 194 медаље

09. 02. 2024.

Крај јануара обележила је свечаност коју је Фондација 1%, уз подршку Фондације „Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС) као суорганизатора, уприличила да би одала признање и доделила награде младим научницима чији рад и достигнућа прати и награђује. Чак 194 медаље на различитим регионалним и међународним такмичењима освојило је 120 младих научника. Награђени средњошколци и основци такмичили су се знањем и освајали златне и сребрне медаље из различитих области и научних дисциплина: математике, биологије, хемије, рачунарских наука, музике…

Уз церемонију доделе награда младима који остварују изврсне резултате обележена је пета годишњица рада Фондације 1%, услед чијег залагања је подржан научни раст и развој више од 500 младих током протеклих година.

Фондација 1% подржава младе научнике, истраживаче, иноваторе и уметнике за учешће на међународним такмичењима, у раду на научноистраживачким пројектима и иновацијама, или за школовање и усавршавање. Програми подршке реализују се захваљујући донацијама и подршци привреде, а РНИДС већ више година са великим задовољством настоји да допринесе раду Фондације 1% и подржи њихову мисију да се, кроз заједничко ангажовање, креирају позитивне промене и боље и подстицајније окружење за рад и стваралаштво.