You are here

У емисији Математичке гимназије о доменима и доменској индустрији

28. 04. 2021.

Чиме се РНИДС бави, шта су интернет домени и која је њихова улога, шта је DNS, каква је међународна сарадња у доменској индустрији, како се Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ бори са нападима хакера и како је пандемија утицала на рад Фондације, гледаоцима емисије „Из нашег угла“, телевизије Математичке гимназије, објаснио је Жарко Кецић, руководилац ИКТ сектора РНИДС-а.

Телевизију Математичка гимназија (МГ ТВ) покренула је истоимена образовна установа са циљем да пружи нове информације, забавне интервјуе и едукативан садржај из различитих области. Целокупна продукција, организација и припрема емисија је у рукама ученика Математичке гимназије. Емисија МГ ТВ „Из нашег угла“ је едукативног типа и у њој гостују стручњаци из бројних области говорећи о различитим темама. Поред тога реализује се и емисија МГ Инфо која је информативног карактера и тиче се активности које је реализовала Гимназија. Обе емисије емитују се на Јутјуб каналу МГ ТВ, а реализација програма почела је у фебруару 2021. године.

Финансијска средства за опремање студија у ком се снимају емисије за МГ ТВ спонзорисала је Фондација РНИДС током четвртог квартала 2020, а у складу са Правилником о условима и поступку за доделу донација и спонзорстава.