You are here

SEEDIG 8 у Загребу 6. и 7. новембра

31. 10. 2023.

SEEDIG (Дијалог о управљању интернетом Југоисточне Европе) организује своје годишње окупљање 6. и 7. новембра у Загребу у простору WESPA Business and Loungе. Тема овогодишњег скупа је „Дигитално ван граница: регионална синергија за напредак заједнице”, a Фондација „Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС) подржава реализацију догађаја у својству суорганизатора.

Тема догађаја истиче чињеницу да у дигитално повезаном свету границе које традиционално одређују државе превазилазе прилике за сарадњу и раст, те да је прекогранична сарадња кључна за оснаживање локалних заједница, па сам догађај нуди прилику заинтересованим странама из региона Југоисточе Европе да се повежу, поделе увиде о пројектима и иницијативама из својих земаља и размотре шансе за заједничко деловање.

Програм скупа разматра спектар тема важних за „дигиталну будућност” – од разговора о фрагментацији интернета, односа заштите података и вештачке интелигенције, слободног извештавања током ратних сукоба, садржаја на интернету и сарадње са великим технолошким компанијама. Део програма биће посвећен и сајбер отпорности, односно безбедности, те ће Дијана Милутиновић из РНИДС-а говорити о сарадњи више актера као кључу за реализовање пројеката значајних за подизање свести о сајбер безбедности шире заједнице. Детаљна агенда је доступна на линку.

SEEDIG 8 је догађај који не треба да пропусте представници владиних установа, привреде, академске заједнице, активисти – начелно, сви они које занима „укрштање” тема као што су управљање интернетом, дигитална права и технолошки развој. Ово је прво окупљање SEEDIG заједнице уживо од проглашења пандемије коронавируса, иако је током претходне три године више догађаја уприличено онлајн. Региструјте се за присуство догађају на линку, или пратите онлајн на веб-сајту seedig.net.