You are here

Konferencija administratora i registara u Samari

12. 09. 2010.

Predstavnici RNIDS-a su u okviru pripremnih aktivnosti za uvođenje novog ćiriličkog domena Srbije, pratili rad treće međunarodne konferencije administratora i registara nacionalnih domena najvišeg nivoa (ccTLD) Zajednice nezavisnih država, centralne i istočne Evrope.

Ovaj međunarodni skup je održan od 7. do 10. septembra u banjskom odmaralištu "Litica Volge" (Volžskiй Utёs) u samarskoj oblasti Rusije. Domaćin skupa je bio Koordinacioni centar za .ru ccTLD, a kosponzor Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve (ICANN).

Skupu je prisustvovalo preko 70 predstavnika iz dvadesetak zemalja. Među njima su, pored članova nacionalnih registara, bili i uvaženi svetski stručnjaci i predstavnici nekoliko međunarodnih organizacija (ICANN, CENTR, WIPO...)

Predavanja su trajala dva dana i bila su organizovana u osam sekcija sa zajedničkom tematikom. Na kraja prvog dana u okviru panela posvećenog IDN domenima, naš predstavnik održao je predavanje i prisutnima predstavio RNIDS i aktuelni proces uvođenja ćiriličkog domena.

VIŠE INFORMACIJA: http://meeting2010.cctld.ru/eng/program.php