You are here

Odobrena sponzorstva za projekte prijavljene u drugom kvartalu 2021.

28. 06. 2021.

Upravni odbor Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) odredio je projekte čiju će realizaciju Fondacija finansijski podržati u predstojećem periodu. Reč je o projektima koji su prijavljeni tokom drugog kvartala 2021. godine, a u skladu sa raspisanim trajnim konkursom RNIDS-a za dodelu sponzorstva.

Shodno odluci Upravnog odbora od 24. juna 2021. godine, biće sponzorisani sledeći projekti:

  1. „Developers’ mDay”, koji organizuje mCloud d.o.o, događaj namenjen veb-developerima, čiji je cilj da zajednicu upozna sa aktuelnim dev tehnologijama kroz stručna i tehnička predavanja.
  2. „Usluga poreskog alarma“, Knjiški moljac d.o.o, digitalni projekat čiji je cilj pravovremeno informisanje preduzeća, koja posluju pre svega u domenu e-trgovine, o poreskim odredbama neophodnim za svakodnevno poslovanje.

RNIDS je do sada podržao veći broj projekata koji su prijavljivani u drugom,  trećem i četvrtom kvartalu 2020. godine, kao i projekat prijavljen u prvom kvartalu tekuće godine.

Trajni javni Konkurs za dodelu sponzorstava za projekte i aktivnosti namenjene promovisanju interneta, povećanju internet sadržaja na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina i poboljšanju informacione bezbednosti u Srbiji, deo je društveno-odgovornih aktivnosti RNIDS-a. Sredstva se dodeljuju u skladu sa Pravilnikom o uslovima i postupku za dodelu donacija i sponzorstava.