You are here

Održana onlajn konferencija ovlašćenih registara RNIDS-a

11. 09. 2020.

Po prvi put u onlajn formatu 10. septembra održana je konferencija ovlašćenih registara Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Predstavnici tri sektora RNIDS-a razgovarali su sa kolegama iz osamnaest firmi koje su prisustvovale skupu.

Kolege iz ovlašćenih registara podelile su svoja iskustva poslovanja u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, posebno rad iz kućne kancelarije, uz generalni zaključak da se, kao i u RNIDS-u, poslovanje odvijalo bez poteškoća i da su svi servisi bili dostupni.

Predstavnici RNIDS-a govorili su o aktuelnostima i novinama koje će da budu implementirane u predstojećem periodu. Reči je bilo o bezbednosti naziva domena – zaštiti zaključavanjem i DNNSEC potpisivanjem, sajtu domen.rs, novoj platformi za plasiranje relevantnog sadržaja o domenima, internetu i poslovanju na internetu, kao i razvoju i primeni politika iz pravnog ugla.

Bilo je vremena za diskusiju, razmenu mišljenja i upućivanje značajnih sugestija, a ovo je bila prilika i za druženje kolega koje se, sticajem okolnosti, dugo nisu videle.