You are here

RNIDS na DigiTalk konferenciji

12. 04. 2022.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) bila je jedan od partnera na DigiTalk konferenciji, prvoj oflajn koferenciji posle dugog i izazovnog korona perioda.

Predrag Milićević DigiTalk

Tokom konferencije rukovodilac sektora za marketing i komunikacije RNIDS-a Predrag Milićević održao je predavanje pod nazivom „Šta nas vreba s neta“. Predavanje se baziralo na rezultatima istraživanja tržišta o bezbednosnim rizicima kojima su izloženi korisnici interneta u Srbiji, a koje je RNIDS sproveo početkom 2022. godine, u saradnji sa RATEL-om.

Milićević je u svom predavanju govorio o tome koje sve opasnosti vrebaju u internet svetu i kako se najbolje zaštititi od njih. Izneo je neke zanimljive, a povremeno i iznenađujuće podatke, i posebno skrenuo pažnju na krađu domena o čemu su, kako je istraživanje pokazalo, korisnici interneta prilično loše informisani.

Nakon predavanja je bilo puno pitanja iz publike koja su se, dobrim delom, odnosila na aktivnosti Fondacije i mogućnosti da se ovakve informacije u još većoj meri šire kroz internet zajednicu, ali i mogućnostima RNIDS-a da realizuje i druge vidove edukacije. Ovakvo interesovanje za RNIDS-ovu fondacijsku delatnost govori da su edukacije ono što internet zajednica ceni i da RNIDS treba da nastavi da se bavi i ovom, ali i drugim internet temama od značaja za zajednicu.