You are here

SEEDIG 7 sesija 21. juna onlajn

09. 06. 2021.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) partner je onlajn događaja koji se odvija pod nazivom „Internet je vaš maternji jezik: Univerzalna prihvatljivost“, prvog u seriji SEEDIG 7. Sesija će biti održana putem platforme Zum, 21. juna od 10 časova, a pristup sesiji moguć je uz registraciju putem sledećeg linka.

Nakon uvodnog izlaganja Danka Jevtovića, člana Upravnog odbora ICANN-a, uslediće panel tokom kog će se razgovarati o strategijama angažovanja stejkholdera za saradnju na polju Univerzalne prihvatljivosti. Na panelu učestvuju Dijana Milutinović, RNIDS, Marija Kolesnikova, Regionalna koordinaciona grupa za Univerzalnu prihvatljivost za Centralnu i Istočnu Evropu, i Kristina Hakobian iz organizacije Internet Society, Jermenija, a panel će moderirati Dušan Stojičević, Gransy.

SEEDIG svoju sedmu godišnjicu obeležava sa sedam onlajn događaja, razmatra teme koje do sada nisu efikasno obrađene i okuplja istaknute stručnjake koji kroz interaktivne diskusije dele svoja iskustva o različitim aspektima upravljanja internetom. Cilj SEEDIG-a je da ove godine poboljša saradnju aktera angažovanih na polju digitalnih tehnologija u regionu i podstakne konkretna partnerstva između različitih zainteresovanih strana kako bi učinili region Jugoistočne Evrope digitalno atraktivnim, konkurentnim i održivim.

Organizacija SEEDIG (South Eastern European Dialogue on Internet Governance) je podregionalna inicijativa Foruma za upravljanje internetom, i nastupa kao otvoren, neformalan prostor za dijalog i saradnju u pogledu upravljanja internetom i digitalnim politikama između zainteresovanih strana iz Jugoistočne Evrope i susednih područja.