You are here

U emisiji Matematičke gimnazije o domenima i domenskoj industriji

28. 04. 2021.

Čime se RNIDS bavi, šta su internet domeni i koja je njihova uloga, šta je DNS, kakva je međunarodna saradnja u domenskoj industriji, kako se Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ bori sa napadima hakera i kako je pandemija uticala na rad Fondacije, gledaocima emisije „Iz našeg ugla“, televizije Matematičke gimnazije, objasnio je Žarko Kecić, rukovodilac IKT sektora RNIDS-a.

Televiziju Matematička gimnazija (MG TV) pokrenula je istoimena obrazovna ustanova sa ciljem da pruži nove informacije, zabavne intervjue i edukativan sadržaj iz različitih oblasti. Celokupna produkcija, organizacija i priprema emisija je u rukama učenika Matematičke gimnazije. Emisija MG TV „Iz našeg ugla“ je edukativnog tipa i u njoj gostuju stručnjaci iz brojnih oblasti govoreći o različitim temama. Pored toga realizuje se i emisija MG Info koja je informativnog karaktera i tiče se aktivnosti koje je realizovala Gimnazija. Obe emisije emituju se na Jutjub kanalu MG TV, a realizacija programa počela je u februaru 2021. godine.

Finansijska sredstva za opremanje studija u kom se snimaju emisije za MG TV sponzorisala je Fondacija RNIDS tokom četvrtog kvartala 2020, a u skladu sa Pravilnikom o uslovima i postupku za dodelu donacija i sponzorstava.