You are here

Бесплатна РНИДС-ова едукација за мале бизнисе у Јагодини

12. 09. 2018.

Edukacija - Jagodina 2018.Друга по реду у јесењој серији једнодневних бесплатних предавања, коју Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) организује у сарадњи са српском интернет заједницом, биће одржана у Јагодини, 3. октобра, од 10.00 до 14.00, у Хотелу „Hill“.

Локални партнер РНИДС-а је Љубиша Симић, директор комапније SmileSoft из Јагодине, коорганизатор прошлогодишњих конференција Јагодром у Јагодини и НетНомади у Параћину. Едукација је намењена микро, малим и средњим предузећима и предузетницима из Јагодине и околине, који имају пословну потребу и личну жељу да унапреде присуство своје фирме на Интернету. Програм се састоји од четири предавања кроз која ће четири предавача да говоре о основним интернет знањима битним за мале бизнисе у Србији.

Прави домен за пословни наступ на Интернету

Предраг Милићевић је руководилац је Сектора маркетинга и комуникација РНИДС-а. Већ четврт века је у маркетингу и комуникацији са тржиштем, са медијима и са људима, бавећи се свиме што је неопходно да би се комуникација осмислила и спровела на прави начин.

У 21. веку је незамисливо успешно пословање без присуства на Интернету. Међутим, није свеједно како је неко присутан на њему. На Нету се отварају неслућене могућности, али и многи изазови. Сваки корак, добар или погрешан, видљив је глобално, зато сваки треба пажљиво одмерити. Предавање Предрага Милићевића ће дати одговоре на бројна питања правилног интернет присуства. Шта је основа идентитета на Интернету? Зашто кажете "моје" кад мислите на туђе? Где лежи опасност? Шта се дешава са бизнисом кад његов домен више није његов? Какав је поглед на Интернет из угла Гугла? На шта обратити пажњу приликом избора назива домена?

Edukacija

Пословна перспектива израде веб сајтова

Драган Варагић је блогер, онлајн стратег, професионални предавач и бави се саветодавним услугама из области пословне примене Интернета од 1998. Власник је блога draganvaragic.com и видео сервиса predavanja.draganvaragic.com. Координатор је специјалистичких струковних студија из Е-пословања на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Предавање Драгана Варагића „Како разумети разлоге за израду веб сајта?“ говори о томе шта значи из пословне перспективе израда веб сајта, и како се као привредник припремити и учествовати у изради веб сајта? Како одабрати решење израде веб сајта које одговара циљевима компаније? Шта све чини трошак израде веб сајта? Како брзо остварити ефекте новог веб сајта? Како дугорочно обезбедити ефекте веб сајта?

Практични правни савети за веб продавнице

Жарко Птичек је члан Статутарне комисије РНИДС-а и арбитар је у Комисији за решавање спорова поводом регистрације националних интернет домена при Привредној комори Србије. Оснивач је и директор предузећа „Птичек“ из Београда, за консултативне услуге у области примене ИТ права.

Предавање Жарка Птичека под називом „Чега се (не) треба плашити у онлајн трговини“ даје практичне одговора на питања:

  • Којим законима је регулисана интернет продаја и пружање услуга путем Интернета?
  • Шта је “уговор по приступу” и зашто је он битан?
  • Како се штите права потрошача код уговора на даљину?
  • Како обрађивати податке о личности у складу са законом?
  • Које су обавезе и одговорности интернет трговца?

Наступ на друштвеним мрежама

Иван Билди је власник дигиталне маркетинг агенције „Likes & Cookies“ и сервиса за онлајн учење „Курсеви Online“. Последњих година интезивно држи обуке малим и средњим бизнисима из области дигиталног маркетинга и ради на изради маркетинг стратегија за многе компаније од 2010. до данас.

На предавању Ивана Билдија „Наступ на друштвеним мрежама у 2018.“ сазнаћете више о томе:

  • Како креирати садржај и како се промовисати на друштвеним мрежама?
  • Како изградити заједницу и одабрати публику?
  • Зашто је важно користити Facebook pixel?
  • Како креирати видео садржај и зашто је он важан?

Пријављивање посетилаца едукације

Сви заинтересовани за присуство на предавањима могу да се пријаве најкасније до 2. октобра 2018. попуњавањем овог формулара

Едукација је бесплатна али је пријављивање обавезно због ограниченог броја места.