You are here

Бесплатна РНИДС-ова едукација „На клик до купца“ у Суботици

05. 02. 2019.

RNIDS-ova edukacija u Subotici

Прва овогодишња једнодневна бесплатна едукација „На клик до купца“ биће одржана 20. фебруара у Суботици. Скуп организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) у сарадњи са локалним партнерима: NordNet-ом и Tippnet-ом, овлашћеним регистрима РНИДС-а, као и Регионалном привредном комором Севернобачког управног округа. Едукација ће бити одржана у просторијама РПК, Сенћански пут 15/II, у периоду од 10.00 до 14.00 сати.

Представници микро, малих и средњих предузећа, као и остали заинтересовани корисници интернета из Суботице и околине, имаће прилике да се кроз четири предавања упознају са основним интернет знањима битним за мале бизнисе у Србији.

Дигитална трансформација и примена у пословању

Ивана Ћирковић је консултант са десетогодишњим искуством из области дигиталног маркетинга и PR-а, интернационални предавач и сертификовани тренер светске Digital Communication Network организације. Такође, активни је члан локалне и светске WordPress заједнице, као и један од организатора Конференције „WordCamp Europe“ у Београду.

Њено предавање одговара на питање шта је дигитална трансформација, можемо ли је избећи и на које начине утиче на данашње пословање. Учесници ће сазнати више о томе шта дигитална трансформација није, а шта јесте; који су кључни елементи; који су примери добре праксе из којих се могу извући поуке и, можда, применити у локалу.

RNIDS edikacije Na klik do kupca

Правилан пословни наступ на Интернету

Предраг Милићевић је руководилац Сектора маркетинга и комуникација РНИДС-а у ком већ седам година промовише производе који немају ни величину, ни облик, ни боју, ни мирис, ни укус, ни тежину... који су у потпуности невидљиви и неопипљиви, а без којих би наш свакодневни живот изгледао сасвим другачије.

На интернету се отварају неслућене могућности, али и многи изазови. Сваки корак, добар или погрешан, видљив је глобално, зато сваки треба пажљиво одмерити. Предавање ће дати одговоре на бројна питања: Како правилно бити присутан на Интернету? Зашто кажете "моје" кад мислите на туђе? Где лежи опасност? Какав је поглед на интернет из угла Гугла? На шта обратити пажњу приликом избора назива домена? Шта се дешава са бизнисом кад његов домен више није његов?

Безбедност као основ успешног интернет пословања

Александар Костадиновић се радом у ИТ-у и предавањима из различитих ИТ области бави од 1997. године. Током каријере је стекао више сертификата, а од формалног образовања поседује диплому MSc из области безбедности рачунарских система. Тренутно ради као систем администратор у РНИДС-у предаје на ИТ Академији.

Тема предавања је безбедност електронског пословања и каква је улога интернет домена у томе: којим алатима на интернету се може открити превара и колико је безбедно присуство на Интернету битно за безбедност властитих клијената; зашто је битно имати свој домен уместо генеричког у адреси е-поште и како то утиче на безбедност комуникације са клијентима.

Како да преусмерите интернет саобраћај у своју касу

Дијана Милутиновић, формално образована као новинар и комуниколог, већ скоро десет година плови у водама различитих индустрија у истом чамцу – маркетингу. Од недавно на позицији сараднице за маркетинг и комуникације РНИДС-а, добила је прилику да управљањем дигиталним каналима Фондације покаже своје знање и умеће у плаћеном и неплаћеном скретању пажње на оно што је Фондацији битно.

Куда се креће ваш купац када стартује интернет машину, кроз који прозор гледа док вози, да ли прати знакове поред пута, па сврати да направи паузу. Куда путују ваши купци широм Интернета, где вам се путеви могу укрстити и како на семафору укључити црвено светло баш пред вашим продавницом. О доступним алатима, процесима и принципима оглашавања, привлачењу и задржавању купца на Интернету биће речи у овој презентацији.

Пријављивање посетилаца едукације

Сви заинтересовани за присуство на предавањима могу да се пријаве најкасније до 19. фебруара попуњавањем овог формулара.

Едукација је бесплатна, али је пријављивање обавезно због ограниченог броја места.