You are here

Ванредно издање РНИДС Вести о конференцији ДИДС 2011

08. 04. 2011.

Регистар националног Интернет домена Србије (РНИДС) објавио је ванредно издање РНИДС Вести поводом одржане конференције "Дан интернет домена Србије", којом је обележена трећа годишњица од почетка регистрације домена ".RS". Конференција је одржана 10. марта у Привредној комори Србије, у организацији Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС).

Конференција ДИДС 2011 била је посвећена развоју интернета у оквиру доменског простора Србије, а на скупу су учествовали и говорили бројни домаћи стручњаци и гости из иностранства.

Ванредно издање РНИДС Вести преноси утиске Берислава Тодоровића, главног техничког стратега, пројектанта и развојног инжењера међународне IP/MPLS мреже холандског телекомуникационог оператера KPN; Вима Дегезелеа, менаџера комуникација у организацији CENTR; Леонида Тодорова, заменика директора за спољне односе у Интернет регистру Русије; Монике Пинк-Ранк, руководиоца Сектора за односе са јавношћу, маркетинг и управљање пројектима у аустријском регистру интернет домена (nic.at); Владимира Радуновића, координатора образовних програма при невладиној организацији DiploFoundation и Ивана Ћосића, познатог блогера и администратора "Дизајнзоне".

У ванредном издању РНИДС Вести можете прочитати и мишљења о програму и организацији конференције ДИДС 2011, које су изнели и други учесници, корисници интернета, припадници млађе и старије генерације, као и запослени у пословима везаним за интернет, науку и културу.

ДИДС 2011 завршен је вечерњим дружењем у Дому интернет домена Србије, у улици Жоржа Клемaнсоа 18a, уз рођенданску торту у облику стилизованог домена ".RS". Канцеларија РНИДС-а функционисаће у новом простору као прави Дом Интернет домена Србије, јер у свом саставу има и салу намењену за едукације, презентације и друге активности на популаризацији интернета у Србији.