You are here

Конференција о Интернету: ДИДС 2018

22. 01. 2018.

Девета годишња конференција о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије - ДИДС 2018 биће одржана 6. и 7. марта 2018. у Хотелу "Metropol Palace" у Београду, у организацији Фондације "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС). Програм овогодишњег Дана интернет домена Србије се одвија у три тематска блока у којима учествује око 15 стручњака из земље и света.

Тема првог блока је приватност на Интернету, са фокусом на нову регулативу ЕУ о заштити података о личности (GDPR) и њене импликације на пословање правних субјеката у Србији.

Други блок се бави дигитализацијом у култури и науци са посебним освртом на успешно реализоване пројекте у овој области у иностранству и код нас, као и на то шта је неопходно да се уради да би примена дигиталних технологија у овим областима дала пуне резултате.

У трећем блоку ће бити представљени резултати истраживања „Индекс дигиталне виталности малих, микро и средњих предузећа у Србији 2017“, које је по први пут урађено у Србији.   

Другог дана конференције ДИДС 2018, биће одржан Регионални TLD форум, који окупља представнике регистара националних интернет домена из региона и посвећен је доменским темама.

Претходни ДИДС 2017 је окупио преко 400 посетилаца, 30 учесника из земље и света и 40 новинара. Током ове, највеће интернет конференције у Београду, посетиоци имају јединствену прилику за размену искустава и умрежавање са бројним интернет професионалцима из земље и света.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација посетилаца почиње крајем фебруара, преко сајта на адресама dids.rs и дидс.срб.