You are here

На 79. APTLD састанку о арбитражном решавању спорова

28. 02. 2021.

Други виртуелни, а 79. по реду састанак чланова APTLD-a (Удружење регистара националних домена највишег нивоа азијско-пацифичког региона), одржан је 24. и 25. фебруара. Окупио је 140 представника чланова организације, а током састанка разматране су различите теме, између осталог и заштита права у оквиру доменских простора.

Дејан Ђукић, директор Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), учествовао је на панелу посвећеном праксама решавања спорова поводом регистрације назива интернет домена.

Говорио је о карактеристикама система правне заштите које је РНИДС успоставио и представио досадашњу релевантну праксу у овој области. Образложио је три механизма заштите права које РНИДС практикује, а посебну пажњу обратио је на механизам арбитражног решавања спорова поводом регистрације назива домена.

Поред тога, говорио је и о процедурама за приговоре у вези правила регистрације назива домена, али и процедурама које су прописане за откривање података који нису доступни путем WHOIS-а претраге.