You are here

Новине за регистранте националних домена

26. 07. 2016.

Почетком важења нових Општих услова о регистрацији назива националних интернет домена од 26. јула, као и увођењем новог Система за регистрацију назива интернет домена RSreg 2.0, уведене су и промене у поступку регистрације из угла регистраната. Зато Фондација РНИДС жели да обавести регистранте националних интернет домена .RS и .СРБ да ће убудуће њихова е-адреса бити неопходна не само за потврђивање података о регистрованом називу домена, већ и за све будуће контакте везане за измене података о доменима.

Наиме, е-адреса регистранта и административног контакта представља податак којим се регистрант, односно административни контакт идентификује код РНИДС-а и дужан је да га одржава активним и ажурним током читавог периода регистрације назива домена. Такође, регистрант има рок од 20 дана за потврђивање регистрације и података о називу домена. Уколико регистрант не потврди регистрацију и податке у том року, назив домена престаје да буде активан све док се регистрација и подаци не потврде. 

Више информација и корисних савета о националним интернет доменима налази се на domen.rs, а подаци о регистрованим називима домена су доступни на rnids.rs/whois.

ПРЕУЗМИТЕ: Општи услови о регистрацији назива националних интернет домена