You are here

Одобрена спонзорства за пројекте пријављене у четвртом кварталу 2020. године

30. 12. 2020.

Управни одбор Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) одредио је пројекат чију ће реализацију Фондација РНИДС финансијски подржати у предстојећем периоду, а који је пријављен током четвртог квартала 2020. године.

Сходно одлуци Управног одбора од 28. децембра 2020. биће спонзорисан пројекат Математичке гимназије – МГ инфо.

Од расписивања трајног конкурса за доделу спонзорстава РНИДС је до сада подржао реализацију укупно осам пројеката. Подржана су три пројекта пријављена током трећег квартала – конференција „Bizit d!Bussines 2020 live i online“, конференција “E-трговина 2020“ и издавање електронског двонедељника „ICT Bilten“, као и пет пројеката пријављених током другог квартала 2020: „Deskon hakaton“, ТВ серијал „Мој домен“, едукативни скуп „Како унапредити пословање применом дигиталне трансформације?“, конференција „Библиотеке на интернету током пандемије COVID 19“ и „Галерије и музеји“, пројекат виртуелизације и дигитализације изложби.

Конкурс је у току, а о пројектима који буду пријављени у првом кварталу 2021. године Управни одбор РНИДС-а одлучиваће у складу са Правилником о условима и поступку за доделу донација и спонзорстава.

Трајни јавни Конкурс за доделу спонзорстава за пројекте и активности намењене промовисању интернета, повећању интернет садржаја на српском језику и језицима националних мањина и побољшању информационе безбедности у Србији део је друштвено-одговорних активности РНИДС-а.