You are here

Одржана едукација о основама интернет пословања за привреднике из Панчева

29. 11. 2017.

Фондација "Регистар националног интернет домена" (РНИДС) и компанија „MadNet“ су, у сарадњи са Регионалном привредном комором Јужнобанатског управног округа, 28. новембра организовали једнодневну бесплатну едукацију за привреднике из Панчева и околине. Овај догађај је још један у низу које Фондација РНИДС организује широм Србије, а домаћин овог скупа је био MadNet“, овлашћени регистар националних интернет домена, испред кога је присутне поздравио Ненад Орлић, власник и директор компаније.

Око 80 предузетника и заинтересованих појединаца, имало је прилике да кроз четири предавања сазна који су то потенцијали Интернета, и како им он може помоћи да покрену нове послове или развију постојеће.

Шта је основа интернет присуства?

 „Они који мисле да је то што имају на друштвеним мрежама њихово – дубоко се варају“ – овим је Предраг Милићевић, руководилац Сектора маркетинга и комуникација у РНИДС-у започео своје предавање. „Свако ко поверује да је нешто на адреси facebook.com његово, нек провери ко је власник тог домена. Јер власник домена је и власник оног што је на њему.

Свака друштвена мрежа има свог власника, који у сваком тренутку може да промени услове коришћења и да, због тога, поносни „власник“ фан странице остане без ичега на Интернету“, рекао је Милићевић и подсетио на пример једног писца и уметника из Америке, који је остао без свега на чему је радио 14 година, када му је Гугл без икакве најаве избрисао блог и лични налог. „Право време да региструјете домен је када вам пословна идеја падне на памет. Све након тога може бити касно“, подсетио је Милићевић и саветовао присутне да своје пословне идеје заштите правовременом регистрацијом интернет домена.

Да пословни веб сајт треба да буде основа нечијег пословања на Интернету, нагласио је и Драган Варагић, блогер, онлајн стратег, професионални предавач и консултант из области пословне примене Интернета. „Најчешћа грешка привредника је да скоро сав новац потроше на израду сајтова и забораве да је тај исти сајт потребно и промовисати да би га људи посећивали и да би се путем њега остваривала продаја.

Техничка израда сајта и почетно креирање садржаја за њега, не треба да чине више од 30% укупног буџета за сајт! Преосталих 70% треба уложити у промоцију и маркетинг“, рекао је Варагић. Он је посебно нагласио важност садржаја и истакао да се он може поделити на четири основна типа: информативни, промотивни, продајни и комбиновани. Зависно од тога шта су циљеви нечијег пословања, треба примењивати (или комбиновати) ове типoве садржаја на пословним сајтовима, посаветовао је Варагић.

Друштвене мреже и оглашавање

Милоје Секулић, оснивач и власник агенције "Homepage" и члан УО РНИДС се сложио да је садржај важан за нечије пословање али подсетио да га треба објављивати и на друштвеним мрежама: „ На улици и у кафићима се дружимо – па тако и на друштвеним мрежама. У канцеларијама радимо а у радњама купујемо – па тако и на нашим веб сајтовима. Људи на друштвеним мрежама јесу, а на сајтове долазе“.

Управо ово треба имати у виду приликом постављања основа сопственог интернет пословања, што Секулић сматра посебно важним док истиче: „Наша ужа и шира породица, друштво из средње школе, колеге са посла – све су то неке наше микро друштвене мреже. Управо то нас подсећа да су њихова основа људи, и да у пословању најпре треба бринути о људима и њиховим потребама, а затим о технологији“.

Међутим, управо је брига о људима најтежи део када су промоција бизниса и оглашавање на Интернету у питању. „Веома је тешко привући пажњу ваших потенцијалних купаца у мору информација којима су људи свакодневно изложени. Посебно ако имамо у виду да је просечно трајање људске пажње једва осам секунди, што је краће и од пажње златне рибице. Током једне секунде на Интернету, обави се више од 40.000 Гугл претрага и чак 15% њих је потпуно ново“, истакла је у свом предавању Јелена Ожеговић, сарадница за маркетинг и комуникације у РНИДС-у.

Постоји пут одлучивања који купци пролазе од момента када схвате да им одређени производ или услуга треба, па до саме онлајн или офлајн куповине. У сваком од ових фаза одлучивања купца, са њим је могуће комуницирати на различите начине. „Зато је постављање циљева и планирање можда и најважнији део свих промотивних активности једног бизниса“, подсетила је Ожеговић.

Програм предавања који је одржан у Панчеву, током 2017. имали су прилике да чују и привредници из Бора, Лесковца и Врњачке Бање. Наставак сличних предавања планиран је и за 2018.