You are here

Одржано прво финале такмичарске лиге у оквиру акције „Битка за знање“

27. 06. 2017.

Bitka za znanje - prvo finale KODigranja

У Научно-технолошком парку Београд је 24. 6. одржано прво финале такмичарске лиге КОДиграње, која се спроводи у оквиру акције Битка за знање, коју је помогла и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). У првом финалу је најбољи резултат, од укупно 30 екипа које су учествовале у завршној фази такмичења, остварио тим ОШ “Прва основна школа Краља Петра II“ из Ужица, друго место заузела је ОШ „Вук Караџић“ из Ниша, а треће ОШ при гимназији „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада.

Bitka za znanje - dodela priznanja RNIDS-u - Vojislav Rodić

Победницима и свим финалистима уручене су вредне награде уз помоћ којих ће ученици развијати компетенције у области интернета интелигентних уређаја (Internet Of Things – IOT), а на догађају су додељена и признања и захвалнице донаторима и пријатељима „Битке за знање“. Признање и захвалницу је у име РНИДС-а примио Војислав Родић, председник Управног одбора РНИДС-а.

Акција КОДиграње, која се спроводи у оквиру програма „Битка за знање“, за циљ има увођење програмирања, као једног од најперспективнијих и најтраженијих занимања у основне школе у Србији. У акцију су од почетка године укључене 344 школе из целе Србиије, које су за своју установу добиле донацију од по 5 мБот робота и чији су наставници претходно прошли обуку за коришћење ових робота у настави.