You are here

Онлајн панел „Одговор бизниса на кризе: континуитет и безбедност“ 27. октобра

14. 10. 2020.

Да ли су бизниси били спремни за пандемију и да ли бизнис уопште може бити спреман на такве услове и одржати континуитет пословања без последица? Шта се догоди када предузећа морају неплански да дигитализују своје пословне процесе у ванредним условима? Ово су само нека од питања о којима ће се разговарати током онлајн панела Одговор бизниса на кризе: континуитет и безбедност који 27. октобра организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС).

Онлајн панелом РНИДС наставља традицију организације догађаја у октобру којима се обележава Европски месец сајбер безбедности, установљен на иницијативу ENISA (Агенција ЕУ за безбедност мрежа и података) са циљем да се подигне свест о сајбер безбедности и претњама које вребају из сајбер простора. 

Питање сајбер безбедности није више питање тога да ли ће вам неко украсти податке о платној картици, питање сајбер безбедности је данас питање физичког опстанка. Начин на који бизнис успе да одговори на кризу или планира одговор на кризне ситуације кључан је за његов опстанак или пропаст. Зато током овогодишњег панела не говоримо само о интензивирању сајбер претњи које нам је донела пандемија, већ и о очувању континуитета пословања у врло изазовним околностима и разматрамо значај business continuity и disaster recovery планова.

На панелу о најчешћим сајбер претњама које вребају глобално, са посебним освртом на регион Југоисточне Европе, у уводном предавању говори представник Kaspеrsky. Током панела, који следи, разматраће се различити безбедносни изазови. У наставку о business continuity плановима - шта су, зашто су потребни сваком предузећу и како их припремити, говориће представник компаније Ernst & Young, док ће на панелу бити речи о искуствима различитих типова предузећа у очувању континуитета пословања и адаптацији на нове околности.

Панел можете да пратите путем стрима на РНИДС-овом Јутјуб каналу и странице на Фејсбуку, а пренос почиње 27. октобра у 12 часова.