You are here

Панел дискусија „Недозвољена трговина на интернету“ 8. децембра

29. 11. 2021.

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) и Правни факултет Универзитета Унион организују онлајн панел дискусију „Недозвољена трговина на интернету“. Панел почиње у 14 часова 8. децембра, а пренос је могуће пратити на Јутјуб каналу РНИДС-а.

Поздравне речи упутиће Урош Кандић, државни секретар у Министарству туризма, трговине и телекомуникација, проф. др Небојша Шаркић, декан Правног факултета Универзитета Унион и Дејан Ђукић, директор Фондације РНИДС. Модератор догађаја је проф. др Марио Лукиновић, професор Правног факултета, Универзитет Унион.

Током панела инострани и домаћи правни експерти разматраће тему нeдозвољене трговине на интернету са различитих становишта.

Оливера Меденица, equity partner, Dunnington Bartholow & Miller LLP, САД, говориће на тему “Ecommerce Platforms and Secondary Trademark Liability Under US Laws: Has Anything Changed since Tiffany v. еBay?“. Оливера Меденица (CIPP/CIPM) је стручњак за право интелектуалне својине, приватности, оглашавања, уметности и моде, међународно право, са богатом каријером и завидним искуством у парничним и арбитражним поступцима. 

Global Infringement by Using the Internet and National Preliminary Injunctions. A Comparative Perspective“ тема је о којој ће говорити проф. др Роберто Гарза Барбоса, професор Правног факултета Универзитета Tecnologico de Monterrey, Мексико. Проф. др Барбоса је стручњак за интелектуалну својину, упоредно и међународно приватно право, научни истраживач и саветник. Универзитетски је професор више од 20 година.

Стручњак за право интернета, Даг Ајзенберг, адвокат и оснивач, GigaLaw Firm, САД, говориће на тему „Domain Name Dispute Trends and Case Studies“. Даг Ајзенберг је арбитар панела за решавање спорова поводом назива домена, аутор и предавач на теме права интернета, а током каријере био је ангажован и као ванредни професор у области права информационих технологија.

Учесници из иностранства говориће на енглеском језику.

Следи панел дискусија у којој ће учествовати Ненад Цвјетићанин, адвокатска канцеларија Цвјетићанин и партнери, Драган Милић, адвокатска канцеларија Милић, и Владимир Мареновић, адвокатска канцеларија Живко Мијатовић и партнери. Публика ће током трајања преноса моћи да упути питања домаћим стручњацима на која ће одговарати током трајања панел дискусије.