You are here

Регистрација посетилаца ДИДС 2020 од 25. фебруара

24. 02. 2020.

„Тихе интернет револуције“ слоган је једанаестог по реду ДИДС-а (Дан интернет домена Србије), а амбиција овогодишње конференције је да размотри различите трансформације, (р)еволуције које је током претходних година интернет направио у скоро свакој области људске делатности. Конференцију организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), а биће одржана 19. марта 2020. године у хотелу „Metropol Palace“.

Као и претходних година, присуство конференцији је бесплатно, али је регистрација обавезна због ограниченог броја места. Пријава посетилаца на сајту dids.rs и дидс.срб почиње 25. фебруара и траје до попуне капацитета сале. Да би се регистровали, посетиоцима је потребна адреса е-поште на .rs или .срб домену, или неком од регионалних националних домена.

Овогодишњи ДИДС разматра да ли се структура интернета какав смо знали више од четрдесет година, а који је заснован на DNS сервису, неповратно мења и да ли се мења на боље или на горе? Да ли се зарад настојања да се обезбеди више него потребна приватност жртвује безбедност корисника интернета? У првом блоку ДИДС-а говориће Дејвид Конрад (ICANN), Полина Малаја, (CENTR), Жарко Кецић (РНИДС), а блок модерира Владимир Радуновић (Дипло фондација).

ДИДС 2020 ће објаснити какву је револуцију интернет направио у маркетингу, како је утицао на (р)еволуцију појма брендинга и омогућио потрошачу да о бренду говори гласније него бренд сам о себи. Разматраће како интернет утиче на процес стваралаштва, али и промоцију уметности. Овим и сродним темама биће посвећена предавања Лазара Џамића и Славимира Стојановића Футра која слушамо током другог блока конференције.

Резултати недавно спроведеног истраживања тржишта биће представљени на конференцији и пружиће увид у начин пословања домаћих микро, малих и средњих предузећа у контексту коришћења интернета у пословне сврхе. О томе како је интернет трансформисао пословање и да ли је активна употреба интернета пресудан услов за успешан пласман и промоцију производа и услуга, у трећем блоку конференције који модерира Милица Чалија, власница бренда Анђели, говориће домаћи предузетници - Жаклина Недељковић, власница мобилне амбуланте Мобилна сестра, Марија Словић, власница продавнице Domaccini и Драган Фрас, власник бренда Mingle.

Добродошли на ДИДС 2020!