You are here

РНИДС на 19. ТЕЛФОР-у

22. 11. 2011.

Као највећи домаћи и један од еминентнијих регионалних годишњих скупова стручњака који раде у областима телекомуникација и информационих технологија, ТЕЛФОР је израстао у форум у оквиру кога се разматрају сва релевантна питања телекомуникација, међу којима своје место има и Интернет. У раду 19. Телекомуникационог форума учествовао је и РНИДС, у оквиру две теме.

22. новембра у 13.00 сати, у организацији Дигиталне агенде, Дипло фондације, РНИДС-а и РАТЕЛ-а, одржана је промоција књиге “Увод у управљање Интернетом”, у виду дискусије за округлим столом. У дискусији су обухваћени и технички и регулаторни аспекти, уз посебан осврт на начин коришћења, али и начин управљања српским Интернетом. Ове теме су, свако из свог угла, осветлили др Јован Курбалија, директор Дипло фондације и аутор књиге, Јасна Матић, државна секретарка за Дигиталну агенду, Ненад Маринковић, директор РНИДС-а и др Милан Јанковић, директор РАТЕЛ-а.
Књигу можете бесплатно преузети на страни "Публикације".

Одмах после овог догађаја, присутнима се представио РНИДС својом презентацијом “После 5 година рада, РНИДС на новом почетку”. Кроз излагања Ненада Маринковића, директора РНИДС-а и Војислава Родића, председника Конференције суоснивача РНИДС-а, присутни су се упознали са ретроспективом урађеног и визијом даљег развоја, уз фокус на старт новог, ћириличког, домена.