You are here

РНИДС на DigiTalk конференцији

12. 04. 2022.

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) била је један од партнера на DigiTalk конференцији, првој офлајн коференцији после дугог и изазовног корона периода.

Predrag Milićević DigiTalk

Током конференције руководилац сектора за маркетинг и комуникације РНИДС-а Предраг Милићевић одржао је предавање под називом „Шта нас вреба с нета“. Предавање се базирало на резултатима истраживања тржишта о безбедносним ризицима којима су изложени корисници интернета у Србији, а које је РНИДС спровео почетком 2022. године, у сарадњи са РАТЕЛ-ом.

Милићевић је у свом предавању говорио о томе које све опасности вребају у интернет свету и како се најбоље заштитити од њих. Изнео је неке занимљиве, а повремено и изненађујуће податке, и посебно скренуо пажњу на крађу домена о чему су, како је истраживање показало, корисници интернета прилично лоше информисани.

Након предавања је било пуно питања из публике која су се, добрим делом, односила на активности Фондације и могућности да се овакве информације у још већој мери шире кроз интернет заједницу, али и могућностима РНИДС-а да реализује и друге видове едукације. Овакво интересовање за РНИДС-ову фондацијску делатност говори да су едукације оно што интернет заједница цени и да РНИДС треба да настави да се бави и овом, али и другим интернет темама од значаја за заједницу.