You are here

Јесења серија РНИДС-ових едукација почиње у Крушевцу

30. 08. 2018.

У складу са својим опредељењем да помаже унапређивање домаћег интернет простора у сарадњи са српском интернет заједницом, Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) ове јесени наставља да широм Србије организује серију једнодневних бесплатних предавања.

Прва у низу едукација биће одржана у Крушевцу, 20. септембра, од 10.00 до 14.00, у Бизнис инкубатор центру, Јасички пут 9, а локални партнер РНИДС-а је удружење грађана "Tag-Web". Едукација је намењена микро, малим и средњим предузећима и предузетницима из Крушевца и околине, који имају пословну потребу и личну жељу да унапреде присуство своје фирме на Интернету. Програм се састоји од четири предавања кроз која ће четири предавача да говоре о основним интернет знањима битним за мале бизнисе у Србији.

Избор домена за правилан пословни наступ на Интернету

Предраг Милићевић је руководилац је Сектора маркетинга и комуникација РНИДС-а. Већ четврт века је у маркетингу и комуникацији са тржиштем, са медијима и са људима, бавећи се свиме што је неопходно да би се комуникација осмислила и спровела на прави начин.

У 21. веку је незамисливо успешно пословање без присуства на Интернету. Међутим, није свеједно како је неко присутан на њему. На Нету се отварају неслућене могућности, али и многи изазови. Сваки корак, добар или погрешан, видљив је глобално, зато сваки треба пажљиво одмерити. Предавање Предрага Милићевића ће дати одговоре на питања:

  • Шта је основа идентитета на Интернету?
  • Зашто кажете "моје" кад мислите на туђе? Где лежи опасност?
  • Шта се дешава са бизнисом кад његов домен више није његов?
  • Какав је поглед на Интернет из угла Гугла?
  • На шта обратити пажњу приликом избора назива домена?

Наступ на друштвеним мрежама

Милоје Секулић је члан Управног одбора РНИДС-а и сувласник креативне дигиталне агенције „Homepage“. Међународно је сертификовани пословни и интернет консултант и један је од оснивача Српске асоцијације менаџера. Добитник је Награде зе изузетан лични допринос у области комуникација „Срђан Ђурић“, што је признање за животно делу у области PR-а у Србији.

Током његовог предавања посетиоци ће сазнати која је Милојева прва друштвена мрежа, шта уради програмер када добије пса, која је друга најпопуларнија друштвена мрежа у Србији, шта су у ствари друштвене мреже и каква је веза између њих и Airport City-а.

Увод у оглашавање на Нету

Јелена Ожеговић је сарадница за маркетинг и комуникације у РНИДС-у, где свакодневно ради на комуникацији са преко 40 овлашћених регистара националних интернет домена и брине се о свим дигиталним каналима РНИДС-а. Активно је укључена у рад Интернет корпорације за додељене називе и бројеве (ICANN).

У мору информација којима су корисници Интернета као потенцијални купци неког производа или услуге свакодневно изложени, веома је тешко привући их и задржати им пажњу. Нарочито је тешко ако се има у виду да постоји пут одлучивања који купци пролазе, од момента када схвате да им одређени производ или услуга треба, па до саме онлајн или офлајн куповине. У свакој од ових фаза одлучивања купца, са њим је могуће комуницирати на различите начине, зависно од тога шта жели да се постигне. Како комуницирати, где се и како оглашавати на Интернету да би се постигао жељени циљ? О свему томе биће речи у презентацији „Увод у оглашавање на Нету“.

Како бити први на Гуглу у Крушевцу?

Ненад Пантелић је посвећен усавршавању у области оптимизације за претраживаче, изградње линкова, плаћеног оглашавања, маркетинга на друштвеним мрежама, управљања дигиталном репутацијом и унапређивања стопе трансакција на веб сајтовима. У енглеској компанији „Sentinel Software“ ради на позицији извршног директора за маркетинг и раст.

Чак 4 од 5 потрошача редовно користи претраживаче за проналажење локалних информација. Ненад Пантелић ће у свом предавању показати како бити први на Гуглу у Крушевцу и на који начин се изборити против националних и страних компанија? Поделиће савете и трикове за које вам не треба буџет и које можете применити само уз коришћење бесплатних алата и тиме брзо обезбедити себи примат у локалу.

Пријава посетилаца едукације

Сви заинтересовани за присуство на предавањима могу да се пријаве најкасније до 19. септембра 2018. попуњавањем овог формулара

Едукација је бесплатна али је пријављивање обавезно због ограниченог броја места.