You are here

ДИДС 2015 и "Позови Е ради трговине"

02. 03. 2015.

Oвогодишњи ДИДС 2015, под слоганом "У ком си интернет филму?", биће одржан 10. и 11. марта, у Хотелу"Metropol Palace" уБеограду, а организатор је Фондација "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС). Шеста годишња конференција о развоју Интернетау свету и на .RS и .СРБ доменским просторима добила је подршку од ICANN-a (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), водеће организације за управљање Интернетом и руковођење његовом глобалном структуром.

Програм Дана интернет домена Србије 10. марта је традиционално подељен у три тематска блока, са око тридесетак релевантних саговорника и модератора из земље и света. Други блок под називом "Позови Е ради трговине" посвећен је е-Трговини, кроз све њене аспекте: правно-финансијски, промотивни, логистички и софтверски. Учесници у панел дискусији су домаћи стручњаци из ове области, који ће презентовати конкретна решења из праксе и искуства из сопствених онлајн пројеката, а модератор блока је Милош Петровић, веб предузетник и блогер.

Циљ овог блока је да предузетним појединцима на српском Интернету објасни да постоје бројни начини онлајн плаћања и да то није једина тема када се озбиљно размишља о е-Трговини у Србији. У панел дискусији учествују: Драган Варагић - саветник за пословну примену Интернета, Борис Илић - генерални директор "Grand Investment" и HR и финансијски директор "Grand Motors", Милош Милић - суоснивач и извршни директор "Фармиа", Драган Тимотијевић - администратор онлајн продавнице Епархије шумадијске СПЦ, и Горан Живковић- вођа пројекта система е-Трговине eLakolije.rs.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацијузбог ограниченог бројаместа. Регистрација посетилаца за први дан ДИДС-а обавља се преко сајта на адресама dids.rs и дидс.срб.