You are here

Паневропски Дан овлашћених регистара и Генерална скупштина CENTR-a

14. 10. 2016.

Удружење европских регистара националних интернет домена (CENTR), у сарадњи са Фондацијом „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), организовало је у Београду два догађаја од високог значаја за развој доменске индустрије у Европи.

Трећи Дан овлашћених регистара, одржан 5. октобра, окупио је око 80 учесника, међу којима су били представници европских регистара националних интернет домена и представници 22 овлашћена регистра из целог света. Током дискусија на различите теме, разговарало се о начинима за побољшање пословања, савременим трендовима у доменској индустрији и могућностима за привлачење нових регистраната.

Представници CENTR-a су овом приликом истакли да високо цене све веће интересовање европске интернет заједнице за Дан регистара, који из године у годину, постаје све посећенији. Овом приликом, CENTR је упутио позив свим овлашћеним регистрима да се укључе у планирање наредног годишњег окупљања, предлагањем теме или презентације путем е-поште на адресу: secretariat@centr.org.

У раду 56. седнице Генералне скупштине CENTR-a, одржане 6. и 7. октобра, учествовало је око 70 представника европских регистара националних интернет домена. Овом приликом се разговарало о томе какве ће ефекте IANA транзиција имати на националне интернет домене и разматрани су изазови и могућности за даљи развој тржишта домена. На овој седници су такође усвојени предлози Стратегије и Буџета за 2017.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ: