You are here

Суфинансирани пројекти ”Зврк” и ”ИТ фармер” доступни на Интернету

21. 12. 2010.

У оквиру пројеката које суфинансира Регистар националног Интернет домена Србије (РНИДС), у категорији развој сервиса и Интернета, локација "Зврк" је развила речник намењен деци од четири до дванаест година.  

Аудио-визулени речник на локацији www.zvrk.rs преводи одређене појмове на енглески језик, а свака реч је графички илустрована и може да се преслуша у аудио формату. Појмови у речнику су подељени по категоријама: Боје, Бројеви, Цвеће, Инсекти, Писма, Планете, Поврће, Превозна средства, Птице, Родбински односи, Спортови и Воће. Омогућена је претрага и преко тражене речи.  

Планираним програмом даљег унапређења ове веб локације предвиђено је увођење Интернет речника и аудио визуелних садржаја и на и италијанском језику.  

У категорији Развој нових сервиса на Интернету, РНИДС је финансирао пројекат који је покренуоГрад Врање, а односи се на подршку пољопривредним произвођачима за приступ Интернету и помоћ у пласирању производа преко Интернета.  

На локацији www.itfarmer.rs пољопривредни произвођачи могу да пронађу све неопходне информације о кретању цена воћа, поврћа, млека и млечних производа, житарица и стоке, у Врању и околини. Пројекат има и едукативни карактер, будући да су на локацији постављени бројни текстови са саветима из свих области пољопривреде и сточарства.  

У делу локације предвиђеном за преузимање садржаја, пољопривредницима је омогућено да преузму датотеке са упутствима за израду пословних планова у пољопривреди и сточарству, а доступни су и специјализовани приручници из различитих области пољопривредне производње.