You are here

Изабрани нови чланови Управног одбора CENTR-a

26. 02. 2016.

На 55. Генералној скупштини Удружења европских регистара националних интернет домена (CENTR), одржаној 17. фебруара у Будви, изабрани су нови председник и чланови Управног одбора. За ризничара CENTR-а изабран је Данко Јевтовић, директор Фондације "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС), а од прошле године је члан Управног одбора CENTR-а.

Јерг Швајгер (Jörg Schweiger) из немачког регистра националног интернет домена (DENIC, .de), изабран је за председника, док су Пјер Бони (Pierre Bonis) из француског националног регистра (AFNIC, .fr) и Ирина Данелија (Ирина Данелия) из руског националног регистра (Coordination Center for TLD .RU/.РФ), изабрани за нове чланове Управног одбора.

Као новоизабрани ризничар, Данко Јевтовић обављаће финансијски надзор пословања удружења и о томе извештавати на годишњим састанцима Удружења. 

CENTR је удружење националних регистара из Европе, али и неколико ваневропских земаља (Канада, Нови Зеланд, Јапан и Иран), у данашњем облику постоји од 2006. и има седиште у Бриселу. Улога CENTR-а је у размени искустава и сарадњи националних регистара ради унапређивања услуга за кориснике Интернета.