You are here

Регионална сарадња РНИДС-а и УТИЦ-а

25. 04. 2016.

Представници Универзитета у Сарајеву, Универзитетског теле-информатичког центра (УТИЦ) који управља националним интернет доменом Босне и Херцеговине - .BA, су 21. априла били гости Фондације "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС).

Том приликом је у Београду закључен Споразум о сарадњи који обухвата размену искустава и најбоље праксе у свим областима рада националних регистара, а посебно у области унапређења техничке инфраструктуре, сигурности, софтвера и правних аката везаних за регистрацију домена.

Споразум су у име националних интернет регистара Србије и Босне и Херцеговине потписали Данко Јевтовић, директор РНИДС-а и проф. др Мухарем Авдиспахић. РНИДС управља регистром националног .RS домена од 2007. године, а регистром .СРБ домена од 2011. УТИЦ је непрофитна организација која управља регистром националног интернет домена БиХ још од 1996.

Ово је четврти по реду споразум који је РНИДС потписао са националним регистрима интернет домена из региона, након споразума са црногорским doMEn-ом, македонским МАРнетом и хрватским CARnet-ом.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ:

РНИДС - rnids.rs и рнидс.срб
УТИЦ - utic.unsa.ba и nic.ba