You are here

Регионални интернет форум 2016 у оквиру ДИДС 2016

03. 03. 2016.

Други по реду Регионални интернет форум, РИФ 2016, биће одржан 16. марта, у Хотелу „Hyatt Regency Beograd“, а организатор је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). РИФ 2016 је пратећи програм 7. годишње конференције о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије – ДИДС 2016.

РИФ 2016 окупиће представнике националних регистара из југоисточне Европе, као и представнике државних органа, локалних интернет заједница и глобалних интернет организација. Међу темама овог стручног скупа су пројекти у области е-Управе, проблематика IDN домена, ауторска права и други правни аспекти везани за Интернет, као и безбедност на Интернету са гледишта образовања, подизања свести и правне усклађености.

Циљ Регионалног интернет форума је да повеже људе који раде на сличним областима, да поделе своја искуства и побољшају сарадњу у региону. Програмски одбор РИФ 2016 чине истакнути интернет посленици из региона: Наташа Главор из Хрватске (председник Програмског одбора), Душан Стојичевић из Србије, Барбара Повше Голоб из Словеније, Аида Махмутовић из Босне и Херцеговине и Александар Ичокаев из Македоније.

ДИДС и РИФ се одржавају уз подршку ICANN-a (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), водеће организације за управљање Интернетом и руковођење његовом глобалном структуром.

Регионалном интернет форуму могу да присуствују само позвани учесници, који се региструју преко сајта на адреси rif.rs.