You are here

Regionalni internet forum 2016 u okviru DIDS 2016

03. 03. 2016.

Drugi po redu Regionalni internet forum, RIF 2016, biće održan 16. marta, u Hotelu „Hyatt Regency Beograd“, a organizator je Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). RIF 2016 je prateći program 7. godišnje konferencije o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije – DIDS 2016.

RIF 2016 okupiće predstavnike nacionalnih registara iz jugoistočne Evrope, kao i predstavnike državnih organa, lokalnih internet zajednica i globalnih internet organizacija. Među temama ovog stručnog skupa su projekti u oblasti e-Uprave, problematika IDN domena, autorska prava i drugi pravni aspekti vezani za Internet, kao i bezbednost na Internetu sa gledišta obrazovanja, podizanja svesti i pravne usklađenosti.

Cilj Regionalnog internet foruma je da poveže ljude koji rade na sličnim oblastima, da podele svoja iskustva i poboljšaju saradnju u regionu. Programski odbor RIF 2016 čine istaknuti internet poslenici iz regiona: Nataša Glavor iz Hrvatske (predsednik Programskog odbora), Dušan Stojičević iz Srbije, Barbara Povše Golob iz Slovenije, Aida Mahmutović iz Bosne i Hercegovine i Aleksandar Ičokaev iz Makedonije.

DIDS i RIF se održavaju uz podršku ICANN-a (Internet korporacija za dodeljene nazive i brojeve), vodeće organizacije za upravljanje Internetom i rukovođenje njegovom globalnom strukturom.

Regionalnom internet forumu mogu da prisustvuju samo pozvani učesnici, koji se registruju preko sajta na adresi rif.rs.