You are here

Danko Jevtović izabran za potpredsednika Odbora direktora ICANN-a

27. 09. 2022.

Član Upravnog odbora Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), Danko Jevtović, izabran je za potpredsednika Odbora direktora Internet korporacije za dodeljene nazive i brojeve (ICANN) tokom konferencije ove organizacije, nedavno održane u Maleziji.

„Izbor za potpredsednika Odbora direktora predstavlja priznanje za moj dosadašnji rad u ICANN-u, ali i veliku obavezu prema globalnoj internet zajednici. U narednom periodu ICANN će se fokusirati na realizaciju značajnih projekata pokrenutih pre i tokom pandemije, kao što su dalja ekspanzija internet domena najvišeg nivoa, program donacija iz fonda stvorenog aukcijama domena i stvaranje globalnog sistema za pristup podacima o registrantima“, rekao je Jevtović, kome je ovo drugi mandat u Odboru direktora ICANN-a.

Danko Jevtović izabran je prvi put za člana Odbora direktora ICANN-a 2018, a ponovo izabran na tri godine 2021 godine. Od 2007. do 2009. godine bio je član Upravnog odbora RNIDS-a, a dužnost direktora Fondacije RNIDS obavljao je od 2013. do 2017. godine. Pored angažovanja u RNIDS-u i ICANN-u, Jevtović je takođe bio član Odbora direktora CENTR-a (Udruženje evropskih nacionalnih registara domena najvišeg nivoa), uz dugogodišnju uspešnu preduzetničku karijeru.

Rukovodstvo Odbora direktora ICANN-a biraju članovi Odbora na godišnjoj skupštini. Ovogodišnji domaćin skupštine koja je u okviru konferencije ICANN 75 održana 22. 9. 2022. bio je Kuala Lumpur u Maleziji.