You are here

Panel diskusija „Nedozvoljena trgovina na internetu“ 8. decembra

29. 11. 2021.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) i Pravni fakultet Univerziteta Union organizuju onlajn panel diskusiju „Nedozvoljena trgovina na internetu“. Panel počinje u 14 časova 8. decembra, a prenos je moguće pratiti na Jutjub kanalu RNIDS-a.

Pozdravne reči uputiće Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija, prof. dr Nebojša Šarkić, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Union i Dejan Đukić, direktor Fondacije RNIDS. Moderator događaja je prof. dr Mario Lukinović, profesor Pravnog fakulteta, Univerzitet Union.

Tokom panela inostrani i domaći pravni eksperti razmatraće temu nedozvoljene trgovine na internetu sa različitih stanovišta.

Olivera Medenica, equity partner, Dunnington Bartholow & Miller LLP, SAD, govoriće na temu “Ecommerce Platforms and Secondary Trademark Liability Under US Laws: Has Anything Changed since Tiffany v. eBay?“. Olivera Medenica (CIPP/CIPM) je stručnjak za pravo intelektualne svojine, privatnosti, oglašavanja, umetnosti i mode, međunarodno pravo, sa bogatom karijerom i zavidnim iskustvom u parničnim i arbitražnim postupcima. 

Global Infringement by Using the Internet and National Preliminary Injunctions. A Comparative Perspective“ tema je o kojoj će govoriti prof. dr Roberto Garza Barbosa, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Tecnologico de Monterrey, Meksiko. Prof. dr Barbosa je stručnjak za intelektualnu svojinu, uporedno i međunarodno privatno pravo, naučni istraživač i savetnik. Univerzitetski je profesor više od 20 godina.

Stručnjak za pravo interneta, Dag Ajzenberg, advokat i osnivač, GigaLaw Firm, SAD, govoriće na temu „Domain Name Dispute Trends and Case Studies“. Dag Ajzenberg je arbitar panela za rešavanje sporova povodom naziva domena, autor i predavač na teme prava interneta, a tokom karijere bio je angažovan i kao vanredni profesor u oblasti prava informacionih tehnologija.

Učesnici iz inostranstva govoriće na engleskom jeziku.

Sledi panel diskusija u kojoj će učestvovati Nenad Cvjetićanin, advokatska kancelarija Cvjetićanin i partneri, Dragan Milić, advokatska kancelarija Milić, i Vladimir Marenović, advokatska kancelarija Živko Mijatović i partneri. Publika će tokom trajanja prenosa moći da uputi pitanja domaćim stručnjacima na koja će odgovarati tokom trajanja panel diskusije.