You are here

Услови за коришћење бесплатних фонтова

Ауторска права

Типографска писма Ареал РНИДС и Орто РНИДС, у облику дигиталних фонтова који могу бесплатно да се преузму са сајтова РНИДС-а и Типометра, интелектуална су својина аутора и заштићена су законом о ауторским правима. РНИДС и Типометар имају ексклузивно право на дистрибуцију ових фонтова за бесплатно коришћење у неограниченом броју примерака.

Употреба

Фонтови се могу преузети и користити бесплатно, како за личну тако и за комерцијалну употребу, у свим медијима.

Модификација

Преузете фонтове није дозвољено мењати, прилагођавати или допуњавати без писаног одобрења аутора.

Конверзија

Преузети фонтови могу се конвертовати у друге формате, али се не смеју мењати ни на који други начин. Није дозвољена промена назива или измена облика, односно додавање појединих слова.

Дистрибуција

Иако се фонтови могу слободно копирати и проследити другим приватним лицима, они се не могу продавати или уступати без писаног одобрења аутора. Није дозвољено стављати фонтове или zip датотеке које садрже фонтове писама Ареал РНИДС и Орто РНИДС на друге сајтове или апликације за преузимање фонтова, али је дозвољено ставити линк за преузимање који води на страницу сајта РНИДС-а или Типометра са којих се могу преузети фонтови.

Уграђивање

Бесплатни фонтови могу бити уграђени у интернет сајт или мобилну апликацију, независно од броја корисника, под условом да се фонтови не могу на тај начин преузимати.

Ограничење одговорности

Бесплатне фонтове корисник преузима без икакве гаранције. Типометар, РНИДС и аутор преузетог фонта неће бити одговорни за штету насталу његовим коришћењем. Коришћењем преузетог фонта корисник прихвата наведене услове.