You are here

Dodeljene nagrade ”IT globus 2010”

02. 12. 2010.
U Beogradu su 1. decembra dodeljene nagrade "IT globus", u organizaciji časopisa "Mikro - PC World" za izuzetna ostvarenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija u 2010. Nagrade se dodeljuju u više kategorija, a dodeljene su i specijalne nagrade, nagrada za Najveći IT doprinos i Najveći IT propust.
 
U kategoriji pod nazivom Internet.RS, ove godine nagrada je pripala lokaciji www.jazakraljevo.rs. U obrazloženju Žirija, navedeno je da se radi o projektu zasnovanom na softveru za upravljanje kriznim situacijama, koji je uspešno korišćen posle zemljotresa u Čileu i na Haitiju.
 
Specijalno priznanje za lokalnu veb lokaciju, nagradu je osvojio portal www.soinfo.org, koji u okviru projekta ".RS za MZ" obezbeđuje da 21 mesna zajednica iz Sombora iz okoline dobije Internet prezentacije.
 
Crni IT globus je odlukom Žirija pripao menadžerima koji zbog svojih bonusa i smanjivanja troškova, kako se navodi u obrazloženju, ukidaju ili smanjuju ulaganja u nabavku IKT opreme i stručno usavršavanje.

VIŠE INFORMACIJA: www.mikro.rs/main/index.php?q=vest