You are here

Ekipa RNIDS-a na humanitarnom Fer-plej turniru Unicefa

07. 09. 2023.

I ove godine Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) sa zadovoljstvom je učestvovala na humanitarnom turniru Unicefa u basketu – Fer-plej. Cilj manifestacije bilo je prikupljanje sredstava za opremanje predškolskih ustanova u Srbiji, a od kotizacija je prikupljeno 2.431.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za nabavku nameštaja, opreme i didaktičkog materijala za predškolske ustanove u Srbiji.

Snage je na terenu odmeravalo 20 timova iz kompanija koje posluju u različitim sektorima, između ostalih i „Tim DNS“ sastavljen od naših kolega iz IKT sektora – Aleksandra Kostadinovića, Miloša Stanisavljevića, Aleksandra Ristića uz podršku Alekse Kecića. Okupljene ekipe uživale su u dobroj igri, fer-pleju, osnaživale su sopstvene timove podržavajući istovremeno program značajan za razvoj zajednice.

„Sport nas povezuje i uči – timskom duhu, disciplini i pomeranju granica. Lekcije sa sportskih terena prenosimo na životne situacije. A jedna od njih je da zajedno možemo da stvorimo bolju budućnost za svako dete. Ulaganje u predškolsko obrazovanje je svakako najbolja investicija koju zajedno možemo da učinimo. Vaša posvećenost da sva deca dobiju fer priliku za učenje u predškolskom periodu čini poslovni sektor važnim partnerom”, poručila je direktorka Unicefa Dejana Kostadinova prilikom otvaranja turnira.

Prema podacima Unicefa, u poslednjih 10 godina povećan je obuhvat dece koja dobijaju kvalitetno predškolsko obrazovanje, ali još uvek postoje razlike u pristupu za decu iz osetljivih društvenih grupa, posebno decu iz najsiromašnijih domaćinstava, decu koja žive u romskim naseljima i decu sa smetnjama u razvoju. Ministarstvo prosvete je pokrenulo reformu predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa ciljem unapređivanja dostupnosti, pravednosti i kvaliteta, a Unicef je jedan od partnera Ministarstva u primeni Programa podrške „Godine uzleta” namenjenog jačanju kapaciteta u svim predškolskim ustanovama u Srbiji. Ovaj program svakom detetu omogućava jednak pristup kvalitetnim prilikama za učenje kroz igru, istraživanje i odnose sa drugom decom i odraslima.

I ove godine domaćin turnira bila je kompanija Comtrade, a na terenu su bili timovi iz kompanija Banca Intesa, Generali osiguranje Srbija, UniCredit Bank Srbija, Imlek, L’Oreal Balkan, Brose, SBB, Comtrade, Nordeus, Yettel, NIS, Lotus Flare, Robert Bosch.