You are here

Izabrani predsednik i zamenik predsednika Upravnog odbora RNIDS-a

21. 02. 2022.

Na sednici Upravnog odbora Fondacije "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), održanoj 20. februara u prostorijama RNIDS-a, za predsednika Upravnog odbora Fondacije ponovo je izabran Ivan Minić, dok je za zamenika predsednika izabran Dušan Stojičević.

UO RNIDS 2022
Danko Jevtović, Ivan Minić, Vojislav Rodić, Staniša Josić, Dragan Jeremić, Nenad Orlić, Dušan Stojičević

 

Ivan Minić je konsultant u oblasti razvoja poslovanja i preduzetnik. Već dvadeset godina se kreće između tehnologije, marketinga i preduzetništva. Pokrenuo je mnoge projekte, među kojima je najpoznatiji Burek.com, najveća internet zajednica na ovim prostorima. Osnivač je i suosnivač brojnih firmi. Radio je na više od 350 projekata za klijente iz 28 zemalja i sarađivao sa više od 50 najpoznatijih svetskih brendova u vezi njihovog nastupa na lokalnom tržištu. Od 2017. do 2020. je predavao na Fakultetu za medije i komunikacije predmet “Upravljanje digitalnim projektima”.

Od septembra 2015. do februara 2019. bio je na funkciji zamenika predsednika Konferencije suosnivača RNIDS-a, a od 2019. godine je član i predsednik UO Fondacije.

Dušan Stojičević je bio dugogodišnji glavni urednik časopisa "Svet kompjutera", član i predsednik UO RNIDS-a od septembra 2011. do februara 2016, predsedavajući Cyrillic Generation Panel-a pri ICANN-u, član Izvršnog odbora SEEDIG-a i Programskog odbora RIPE SEE. Trenutno je na funkciji potpredsednika Upravljačke grupe za Univerzalno prihvatanje (UASG) i direktora marketinga za Istočnu Evropu u Gransiju. Fokus njegovih aktivnosti je usmeren na IDN domene i problematiku univerzalnog prihvatanja svih jezika i pisama na internetu.