You are here

Konferencija o Internetu DIDS 2014.

13. 02. 2014.

DIDS 2014

Peta godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije - DIDS 2014 biće održana 10. marta, u Hotelu "Metropol" u Beogradu. Organizator Konferencije je Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), koji tog dana obeležava i šest godina od početka rada .RS domena, kao najmlađi evropski nacionalni registar.

Program ovogodišnjeg Dana internet domena Srbije podeljen je u tri tematska bloka i odvija se kroz prezentacije, predavanja i panel diskusije, sa oko dvadesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta.

U prvom bloku nazvanom "Domenizacija" biće govora o promenama koje donosi uvođenje novih gTLD (globalnih) domena na svetsko tržište i kako će se to odraziti na ccTLD (nacionalne) domene. Drugi blok "Društvenizacija" posvećen je promociji internet sajtova kroz društvene mreže, a treći blok "Dobra lokacija" daje primere uspešnih sajtova na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija će, kao i ranije, biti omogućena samo preko mejl adresa na .RS ili .СРБ domenima. Registracija posetilaca počinje krajem februara, preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб.