You are here

Koš za Kraljevo

14. 12. 2010.
Košarkaški savez Srbije pokrenuo je široku akciju koja nosi naziv "Koš za Kraljevo", sa ciljem da se priključi prikupljanju pomoći za nastradale u zemljotresu u Kraljevu i okolini. Akciji se pridružuje kompletna košarkaška organizacija sa oko 15.000 aktera (igrača, trenera, sudija, klubova), od najmlađih do najstarijih članova, iz svih regiona Srbije i šire, koji će na 500 utakmica koje će se odigrati u narednom periodu, prikupiti sredstva za pomoć Kraljevu.
 
Sve planirane aktivnosti su dugoročnog karaktera i počinju 14. decembra 2010, a završavaju se 31. marta 2011.
 
U okviru akcije "Koš za Kraljevo", među brojnim manifestacijama, centralni događaj je košarkaško-muzički događaj koji će se održati u beogradskoj hali "Pionir". U sportskom delu programa učestvovaće najbolji igrači NLB i Košarkaške lige Srbije, kao i najbolji mladi i mini-basket igrači Srbije. Selektori ekipa biće proslavljeni košarkaši Paspalj i Tomašević, koji su ujedno i promoteri svih aktivnosti u vezi sa akcijom "Koš za Kraljevo". U drugom delu programa, učestvovaće poznate zvezde domaće muzičke scene, a učešće u organizaciji zabavnog dela uzeće studenti Beogradskog univerziteta i učenici srednjih škola.
 
Veliku podršku IT projektima u akciji "Koš za Kraljevo" pružili su MTS, Telenor, VIP, Pakom grupa, Horisen, RNIDS i Sportsko-rekreativni centar "Tašmajdan".

Kompletan prihod od svih akcija biće uplaćen na poseban račun Pireus banke. Novac prikupljen u akciji utrošiće se za rekonstrukciju škola i sportskih objekata koji su oštećeni u zemljotresu u Kraljevu i okolini.