You are here

O novostima iz RNIDS-a na TLDCON 2022

30. 09. 2022.

Direktor Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), Dejan Đukić, učestvovao je u radu međunarodne konferencije TLDCON 2022. Konferencija je održana 30. septembra u onlajn formatu, a okupila je predstavnike međunarodnih organizacija (ICANN, APTLD, RIPE NCC), registara domena najvišeg nivoa, kao i stručnjake iz različitih oblasti čija je delatnost uslovljena razvojem interneta i njegove infrastrukture.

Tokom uvodnog dela konferencije, Đukić je govorio o novinama u RNIDS-u, razmatrajući procese i iskustva RNIDS-a tokom nedavno realizovanih projekata. On je govorio i o novom brendingu Fondacije, važnom istraživanju o bezbednosti korisnika interneta u Srbiji, kao i o edukativnim projektima sa IT kompanijama kakav je bio WHOIS hakaton organizovan prošle godine.

Konferencija se organizuje od 2008. godine i okuplja registre nacionalnih domena najvišeg nivoa, kao i njihove ovlašćene registre, a pre svega iz regiona centralne i istočne Evrope. Cilj konferencije je jačanje saradnje između registara nacionalnih domena, njihovih registrara, ali i razmatranje trendova, promena i pravaca razvoja u kontekstu digitalizacije i globalizacije poslovnih tokova.